368139224_82df5a02c9_b
280574244_982fca92c2_b
299793094_e27409c91f_b

  Over Pul

  PUL (spreek uit POEL) staat voor de naam van een cooperatie van veehouders in het noordoosten van Uruguay en is de afkorting van Productores Unidos Cooperativa Agraria Limitada. De cooperatie PUL produceert meerdere kwaliteiten rundvlees, van rundvlees dat geschikt is voor industriële verwerking tot gekoeld en gerijpt rundvlees van zeer hoge kwaliteit


  Een koe is een herbivoor en hoort in de wei.
  Daarom heeft PUL géén stallen, géén mestoverschot, géén krachtvoer, géén bietenpulp, géén vitaminen, géén mineralen en géén additieven. Extensieve veeteelt is goedkoper, diervriendelijker en beter voor het milieu. En resulteert in vlees dat beter van smaak is. Eigenlijk hebben we de afgelopen honderd jaar geen vooruitgang geboekt. Decennia lang, met name in de jaren '60 tot '90 werden we uitgelachen door 'moderne' veehouders in Europa. Gelukkig hebben we vastgehouden aan onze traditionele manier van veeteelt en zijn we best een beetje trots op 'wat we niet hebben'.


  Met PUL HQB+ bent u verzekerd van:

  • De meest natuurlijke veeteelt ter wereld.
  • Uitsluitend Hereford ossen die op tweejarige leeftijd worden geslacht.
  •  Stringente selectieprocedures, zowel tijdens, voor en na de slacht.
  • Up-to-date certificering en controle, onder meer volgens de regels en bepalingen van de Europese Unie en het United States Department of Agriculture.
  • Uiteraard is PUL volledig HACCP gecertificeerd en is elk produkt 100% traceerbaar.